Adatvédelmi szabályzat

Nagyon komolyan veszem az Ön személyes adatainak védelmét. A következő bekezdésekben szívesen tájékoztatom, hogy mikor és hogyan tárolom és használom az adatokat.  Vállalkozóként az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (2016/679/EU), rövidítve DSGVO és az osztrák adatvédelmi törvény (DSG – BGBI. I NR. 165/1999 /BGBI. I NR. 24/2018 ) kiegészítő rendelkezéseinek, valamint a 2003. évi távközlési törvény (BGBI. I NR. 70/2003) rendelkezéseinek hatálya alá tartozom.

Annak érdekében, hogy mind mi, mind külső szolgáltatóink betartsák az adatvédelmi előírásokat, megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hoztam.

Felelős és kapcsolattartó:

Nora Eglesz

Paulusgasse 6/41

1030 Bécs

UID: ATU65232526

tel.: +43 699 11681444

mail: office@noramakeupartist.com

Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van az adatvédelemmel kapcsolatban, kérjük, küldjön nekem egy e-mailt.

Mikor és milyen célból gyűjtök én, Eglesz Nóra személyes adatokat?

Az adatokat kizárólag saját üzleti céljaim megvalósítása érdekében gyűjtöm, tárolom vagy dolgozom fel. 6. cikk – EU-DSGVO – jogalap – az adatkezelés jogszerűsége – b) szerződés teljesítése alapján.

A weboldalam elvileg minden felhasználó számára elérhető személyes adatok gyűjtése nélkül. Személyes adatokat csak az Ön által kért vagy megrendelt szolgáltatások/kérdések nyújtásához/válaszolásához vagy a tartalom biztosításához szükséges mértékben kérünk, dolgozunk fel és használunk fel.

Általános információk gyűjtése a weboldalam meglátogatásakor

Amikor Ön belép a weboldalamra, automatikusan általános jellegű információkat gyűjtünk. 

Ezek az információk magukban foglalják az éves, havi, napi és óránkénti használati statisztikákat, a használt webböngésző típusát, a használt operációs rendszert, az Ön internetszolgáltatójának domainnevét és hasonlókat. Ez kizárólag olyan információ, amely nem enged következtetéseket levonni az Ön személyére vonatkozóan.

Ezen túlmenően ezek az adatok az interneten található bármely más weboldal elérésekor is keletkeznek. Ez tehát nem egy speciális funkciója a weboldalunknak.

Hozzáférés az adatokhoz/szerver naplófájlokhoz

A tárhelyszolgáltatóm SiteGround Spain S.L.. , CIF: B87194171), Calle de Prim 19,28004 Madrid, Spanyolország, EU, adatokat gyűjt a weboldalhoz való minden egyes hozzáférésről (úgynevezett szervernaplófájlok). A hozzáférési adatok a következők: A meglátogatott weboldal neve, fájl, a hozzáférés dátuma és időpontja, az átvitt adatok mennyisége, a sikeres hozzáférésről szóló értesítés, a böngésző típusa és verziója, a felhasználó operációs rendszere, a hivatkozó URL (a korábban meglátogatott oldal), az IP-cím és a kérelmező szolgáltató.

A SiteGround mint szolgáltató használata, a statisztikai felmérések és elemzések elvégzése, valamint a naplózás a DSGVO 6. cikk (1f) bekezdése szerinti jogos érdekünkön alapul.

Bízom az easyname megbízhatóságában és informatikai, valamint adatbiztonságában.A SiteGrounddal megrendelés-feldolgozási szerződést (AV) kötöttünk.

A SiteGround adatvédelmi szabályzatát itt tekintheti meg.

https://www.siteground.com/terms.htm.

TLS titkosítás https-szel

Weboldalam https protokollt használ az adatok biztonságos internetes továbbítása érdekében (a technológia kialakításával történő adatvédelem a DSGVO 25. cikkének (1) bekezdése szerint). A TLS (Transport Layer Security), az interneten történő biztonságos adatátvitelre szolgáló titkosítási protokoll használatával biztosíthatjuk a bizalmas adatok védelmét. Az adatátviteli védelem használatát a böngésző bal felső sarkában található kis lakat szimbólumról és a https séma (a http helyett) használatáról ismerheti fel az internetcímünk részeként.

Az Ön személyes adatainak kezelése

Személyes adatokat kezelek, amennyire ez az adatvédelmi előírásoknak megfelelően lehetséges (6. cikk – EU-DSGVO – az adatkezelés jogszerűsége). Én ez által minden szükséges, technikai és szervezési biztonsági intézkedés körül törekszem, hogy személyes adatait bármikor megfelelően védjem a jogosulatlan hozzáférés és visszaélés ellen. Az adatgyűjtés az Ön kifejezett hozzájárulásával is történhet. Ez bármikor indoklás nélkül visszavonható.

Tájékoztatás az adatfeldolgozásról

A weboldalunk használata során feldolgozott adatait töröljük vagy zároljuk, amint a tárolás célja megszűnik, az adatok törlése nem ütközik jogszabályi megőrzési kötelezettséggel, és az alábbiakban nem adunk egyéb információt az egyes feldolgozási eljárásokról.

Szerver adatok

Technikai okokból, különösen a biztonságos és stabil internetes jelenlét biztosítása érdekében az Ön internetes böngészője adatokat továbbít hozzánk vagy a SiteGround webtárhely-szolgáltatóhoz. Ezek az úgynevezett szervernaplófájlok tartalmazzák az Ön internetböngészőjének típusát és verzióját, az operációs rendszert, a weboldalt, amelyről Ön a weboldalunkat elérte (hivatkozási URL), a weboldalunk azon weboldalát (weboldalait), amelyet Ön meglátogatott, az adott hozzáférés dátumát és időpontját, valamint annak az internetkapcsolatnak az IP-címét, amelyről a weboldalunkat használja.

Az így gyűjtött adatokat ideiglenesen tároljuk, de nem az Önre vonatkozó egyéb adatokkal együtt.

A tárolás a DSGVO 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogalapon történik. Jogos érdekünk a weboldalunk fejlesztése, stabilitása, funkcionalitása és biztonsága.

Sütik

Munkamenet sütik/Session cookie-k

Weboldalunkon úgynevezett sütiket használunk. A sütik olyan kis szövegfájlok vagy más tárolási technológiák, amelyeket az Ön által használt internetböngésző tárol az Ön végberendezésén. Ezeken a cookie-kon keresztül bizonyos, Öntől származó információk, például az Ön böngészési vagy helymeghatározási adatai vagy IP-címe egyedi mértékben kerülnek feldolgozásra.

Ez a feldolgozás felhasználóbarátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi weboldalunkat, mivel a feldolgozás lehetővé teszi például weboldalunk különböző nyelveken történő megjelenítését vagy a bevásárlókosár funkciót.

A feldolgozás jogalapja a DSGVO 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, amennyiben ezeket a cookie-adatokat szerződés kezdeményezése vagy teljesítése céljából dolgozzák fel.

Ha a feldolgozás nem szerződés kezdeményezését vagy teljesítését szolgálja, jogos érdekünk a weboldalunk funkcionalitásának javítása. Ebben az esetben a jogalap a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja.

Ezek a munkamenet-sütik törlődnek, amikor bezárja az internetböngészőt.

Harmadik féltől származó sütik

Adott esetben olyan partnercégektől származó cookie-kat is használunk a weboldalunkon, amelyekkel reklámozás, elemzés vagy a weboldalunk funkciói céljából együttműködünk.

Ennek részleteit, különösen az ilyen harmadik féltől származó sütik feldolgozásának céljait és jogalapját az alábbi információk tartalmazzák.

Borlabs Cookie

Borlabs Cookie

Ez a weboldal Borlabs cookie-t használ, amely egy technikailag szükséges cookie-t (borlabs-cookie) állít be az Ön cookie-hozzájárulásának tárolására.

A Borlabs cookie nem kezel személyes adatokat.

A borlabs-cookie tárolja az Ön által a weboldalra való belépéskor adott hozzájárulást. Ha vissza kívánja vonni ezeket a hozzájárulásokat, egyszerűen törölje a sütit a böngészőjében. Amikor újra belép a weboldalra/újratölti azt, a rendszer ismét megkérdezi a cookie-khoz való hozzájárulását.

A sütik eltávolításának lehetősége

Az internetes böngésző beállításával megakadályozhatja vagy korlátozhatja a sütik telepítését. A már tárolt sütiket is bármikor törölheti. Az ehhez szükséges lépések és intézkedések azonban az Ön által használt internetes böngészőtől függnek. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, használja az internetböngésző súgó funkcióját vagy dokumentációját, vagy lépjen kapcsolatba a böngésző gyártójával vagy ügyfélszolgálatával. Az úgynevezett Flash sütik esetében azonban a feldolgozás nem akadályozható meg a böngésző beállításain keresztül. Ehelyett meg kell változtatnia a Flash-lejátszó beállításait. Az ehhez szükséges lépések és intézkedések az Ön által használt Flash-lejátszótól is függnek. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, használja a Flash-lejátszó súgó funkcióját vagy dokumentációját, vagy vegye fel a kapcsolatot a gyártóval vagy a felhasználói támogatással.

Ha azonban megakadályozza vagy korlátozza a sütik telepítését, ez azt jelentheti, hogy weboldalunk nem minden funkciója használható teljes mértékben.

Google Fonts

A Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) a honlapomon. A Google betűtípusok használata hitelesítés nélkül történik, és nem küldünk sütiket a Google Fonts API-nak. Ha Ön rendelkezik fiókkal a Google-nál, a Google-fonts használata során a Google-fiókjának adatai nem kerülnek továbbításra a Google-nak. A Google csak a CSS használatát és a használt betűtípusokat rögzíti, és ezeket az adatokat biztonságosan tárolja. Ezekről és más kérdésekről többet megtudhat a

https://developers.google.com/fonts/faq oldalon.

Ha szeretné megtudni, hogy a Google milyen adatokat gyűjt, és mire használja azokat, kérjük, látogasson el a https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ weboldalra.

A Google Fonts használata a DSGVO jogalapján alapul:

Jogos érdekek (DSGVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pont f. alpontja).

közösségi média

A közösségi média összekapcsolása grafikus vagy szöveges hivatkozással

Az alább felsorolt közösségi hálózatokon való jelenlétet is népszerűsítem a weboldalamon. Az integráció az adott hálózat összekapcsolt grafikáján keresztül történik. A linkelt grafika használata megakadályozza, hogy automatikusan létrejöjjön a kapcsolat a közösségi hálózat adott szerverével, amikor egy közösségi médiahirdetést tartalmazó webhelyet hívnak fel az adott hálózat grafikájának megjelenítése érdekében. A felhasználó csak a megfelelő grafikára kattintva kerül átirányításra az adott közösségi hálózat szolgáltatására.

A felhasználó továbbítása után az adott hálózat összegyűjti a felhasználóra vonatkozó információkat. Nem zárható ki, hogy az így gyűjtött adatokat az Egyesült Államokban dolgozzák fel.

Ezek kezdetben olyan adatok, mint az IP-cím, a dátum, az időpont és a meglátogatott oldal. Ha a felhasználó ez idő alatt be van jelentkezve az adott hálózat felhasználói fiókjába, a hálózat üzemeltetője képes lehet a felhasználó konkrét látogatásáról gyűjtött információkat a felhasználó személyes fiókjához rendelni. Ha a felhasználó az adott hálózat „megosztás“ gombján keresztül lép kapcsolatba, akkor ez az információ a felhasználó személyes felhasználói fiókjában tárolható és esetleg közzétehető. Ha a felhasználó meg akarja akadályozni, hogy az összegyűjtött információkat közvetlenül a felhasználói fiókjához rendeljék, akkor a grafikára való kattintás előtt ki kell jelentkeznie. Ezenkívül lehetőség van a megfelelő felhasználói fiók megfelelő konfigurálására is.

A következő közösségi hálózatok lesznek integrálva az oldalamba linkeléssel:

Facebook

Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Írország, a Facebook Inc. leányvállalata, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.

Adatvédelmi szabályzat: https://www.facebook.com/policy.php

Instagram

Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Írország, a Facebook Inc. leányvállalata, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.

Adatvédelmi szabályzat: https://www.facebook.com/policy.php

Youtube

Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Írország, a Facebook Inc. leányvállalata, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.

Kiegészítés a YouTube számára:
A YouTube-videóink integrálása csak “kiterjesztett adatvédelmi módban” történik. Ezt a módot közvetlenül maga a YouTube biztosítja. A YouTube biztosítja Önt, hogy kezdetben nem tárol cookie-kat az Ön készülékén. A kívánt videó meghívásakor azonban az IP-cím és a fent említett egyéb adatok továbbításra kerülnek. Ezenkívül azt is közölni lehet, hogy Ön mely weboldalainkat látogatta meg. Ez az információ csak akkor rendelhető hozzá, ha Ön bejelentkezett a YouTube-ra vagy egy másik Google-szolgáltatásba (pl. Google Analytics), mielőtt a kívánt videóra kattintana.

Itt talál információkat a Google adatvédelmi szabályzatáról: https://policies.google.com/privacy?hl=de.

Kapcsolat e-mailben

Ha Ön e-mailben lép kapcsolatba velem, az Ön által megadott adatokat a kérés feldolgozása és az esetleges nyomon követési kérdések céljából tároljuk, a 6. cikk – EU-DSGVO – feldolgozás jogszerűsége – jogalapja alapján, b) szerződés teljesítése vagy c) jogi kötelezettség teljesítése.

Adattárolás

Az adatkerülés és az adattakarékosság elvét követem. Ezért az Ön személyes adatait csak addig tárolom, amíg az itt meghatározott célok eléréséhez szükséges, vagy a jogalkotó által előírt többszörös tárolási időszakok szerint. Miután az adott cél megszűnik, vagy ezek az időtartamok lejártak, a vonatkozó adatokat a törvényi rendelkezéseknek megfelelően rutinszerűen töröljük. 6. cikk – EU-DSGVO – Az adatkezelés jogszerűsége – c) Jogi kötelezettségnek való megfelelés.

Az Ön tájékoztatáshoz, helyesbítéshez, törléshez és tiltakozáshoz való jogai

Önnek joga van ahhoz, hogy bármikor tájékoztatást kapjon az általam tárolt személyes adatairól. Hasonlóképpen joga van a tárolt személyes adatainak helyesbítéséhez. 

Önnek joga van a törléshez (DSGVO 17. cikk – EU-DSGVO) – (Kérjük, vegye figyelembe az azonosítási kötelezettséget.). Ezt betartom, amennyiben nem áll fenn jogi archiválási kötelezettség (pl. számla 7 év). Ha nincs ilyen kötelezettség, kérésre törlöm az Ön adatait. Hasonlóképpen, Ön módosíthatja vagy visszavonhatja a hozzájárulását (21. cikk – EU-DSGVO), ha megfelelő írásbeli értesítést küld nekem, Kerstin renner, a jövőre nézve.

Ha úgy véli, hogy adatainak feldolgozása sérti az adatvédelmi törvényt, vagy, hogy adatvédelmi jogai sérültek. 

Vagy, hogy az Ön adatvédelmi jogait bármilyen más módon megsértették, panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, amely Ausztriában az adatvédelmi hatóság, amelynek honlapja a https://www.dsb.gv.at/ címen található.

Elérhetőségek: Osztrák Adatvédelmi Hatóság, Barichgasse 40-42 , 1030 Bécs,
telefon: +43 1 52 152 152-0, e-mail: dsb@dsb.gv.at.

Az adatvédelmi politika frissítése

Adatvédelmi nyilatkozatomban a mindenkor hatályos jogi helyzetre hivatkozom.

Én, Eglesz Nóra, kifejezetten fenntartom magamnak a jogot, hogy a jövőben változtatásokat vagy esetleges kiigazításokat eszközöljek az adatvédelmi nyilatkozatomban. A következő látogatáskor az újonnan módosított adatvédelmi irányelvek lesznek érvényben.

© jogi szövegek Weiß & Partner ügyvédi iroda és a Stern Privacy által adaptálva – noramakeupartist 2021